Fermenteringskurs på Bøensætre

fermentering 15497497_1155113011277123_639965661_n

Fermentering

Det blir smaksprøver, knaing og innføring i forskjellige fermenterings teknikker.
Fermentering er noe man har holdt på med i tusenvis av år, man regner med at mennesker alltid har forsøkt å foredle og konservere mat og drikke. Og før de moderne konserveringsmidlene gjorde inntog i matindustrien måtte en nødvendigvis anvende andre metoder for å forlenge holdbarheten på matvarene.
Nå pasteurisere man og bruker kunstige tilsetningsstoffer for å forlenge matvarenes holdbarhet, noe som ikke minst tar knekken på bakteriene. Også de gode. Død eller prosessert mat er svært vanskelig for kroppen å fordøye. Nyere forskning viser at vi har en stor reduksjon i bakreriekolonier i tarmen som kan relateres til de mange livsstilsykdommene som flere og flere sliter med. Og derfor gir fermentert mat en helsegevinst ved å tilføre flere bakteriestammer til tarmen.
Fermentering er en gjæringsprosess der det foregår en nedbrytning av proteiner. Prosessen skyldes mikroorganismer som naturlig finnes i blandt annet grønnsaker ,og da har melkesyrebakteriene en sentral rolle. I fermenteringsprosessen spalter mikroorganismen stivelse og sukker, og det dannes smak- og aromastorrer. Mat som er melkesyrnet er delvis brutt ned, slik at kroppen får god hjelp når den skal fordøye maten. Mat som er behandlet på denne måten er full av enzymer og probiotiske bakterier som hjelper til med å holde magen og tarmsystemet i balanse.

Kursets varihet: 3 timer

Kursholder: Hedda Kortnes

Ta med: innesko, forkle, kniv, glass du kan få hånden din ned i,

 

 

Velkommen til en spennende kveld

 

knaing-med-fermentering