Hedda Kortnes er kvinnen bak God Helhet AS. Daglig leder, terapeut, instruktør og kursholder.

 

11988706_833928670062227_4711867846234774244_n Menstors kone     Bøensaetre_040

Hedda Kortnes kommer fra Lier, har mann og to voksene døtre.  Hun har en stor lidenskap for det helhetlige og harmoni mellom kropp, sjel og sinn. Gjennom riktig mat, positiv tankegang, fysisk aktivitet og meditativ avspenning, oppnås et bedre velvære.

Hedda er utdannet gartner og jobbet 20 år på familiegården med grønnsaker og blomster. En industriell og konvensjonell drift. I fire år hadde hun en «timeout» hvor hun flyttet til en husmannsplass i Østfold, langt ute i de dype skoger med 6 km til nærmeste nabo. Her drev hun, mann og barn leirskole og kurs– og konferansesenter. Her levde de virkelig etter «farmen» ånd, med selvberging og økologiske prinsipper. Dette ga en ny og større dimensjon rundt distansen som stadig øker mellom mennesker og naturen.

Hedda er opptatt av gamle mattradisjoner og å høste av det naturen gir oss. Bruk av ville urter i mat gir en helsevinnende effekt på flere plan. Hun sier: «Uansett hvor i verden vi bor er naturen slik at vi kan klare oss lenge med det som vokser og gror rundt oss.» Det gjelder bare å ha kunnskapen,

I 2011 tok Hedda også et kurs i Hageterapi. Opplevelsen av planter som spirer og gror kan virker stressdempende på mange og gi bedre mental helse.

Stort sett all frukt, bær, grønnsaker og urter har en helsebringende effekt. Matreise i ugress og ville vekster er et av matkursene Hedda holder. Det å bruke mat som forebyggende helsetiltak setter hun stor fokus på.

Urkorn og belgvekster er også noe Hedda har jobbet mye med i det siste. Det har et høyt næringsinnhold og stor sett alle stoffene kroppen trenger. Lære hvordan man i hverdagen kan få bønner, linser og erter mer inn i kostholdet, og lag en egen «grønne oase» på kjøkkenbenken. Det å få øynene opp for de gamle urkornene som spelt, svedjerug, emmer og enkorn er en veldig spennende reise.

Hedda har alltid vært levende interessert i dans. Har undervist og hatt egne aerobic– og trimklasser siden hun var 14 år. Hun ble introdusert for yoga for ca 15 år siden, og har jobbet med teknikken siden. I 2012 tok hun eksamen i Yogamassasje og Indisk ansikts- og hode massasje. I 2013 var det blant annet mindfulness og meditasjon hun dykket dypere ned i.  Gjennom avspenning og meditasjon oppleves en bedre helse, større selvtillit, klarhet og fred i sinnet. – Kjærlighet i hjertet, ro ved å klare å styrke kroppen, større konsentrasjon og tilstedeværelse er blant de største fordelene med yoga, mindfulness og meditasjon. Bli med inn i «Heddas hjerterom» og få en helhetlig reise gjennom riktig mat, positiv tankegang, yoga og fysisk aktivitet, meditativ avspenning og velvære.

I 2014 kjøpte Hedda og mannen Egil husmannsplassen og  tidligere «Farmen-gården» Bøensætre i Aremark kommune, sørøst i Østfold. Her er det omlag 30 overnattingsplasser. På det nye bostedet blir det mulighet for å holde egne kurs og å lever ut den helhetlige harmonien. Det blir et levende senter hvor samspill mellom natur, dyr og mennesker settes i fokus.

Nå er Hedda i gang med et to årig permakultur studie, målet er å leve etter selvbergings prinsipper,  utvikle alle resurssene som Bøensætre gir.  Kom og opplev den ureisete maten. Her kan du ogås få kjøpt mye hjemmelagde produkter som f. eks askesalt og urtekrydder av ville vekster.

I 2015 og 2016 har Hedda spilt inn tilsammen 30 program om «ville vekster» i P1. Hun er ogås Mentor kone i TV2 sin underholdnings serien Farmen, en spennende og morsom erfering.